Salle du conseil communal
2022, Gemeenteraad

Gemeenteraad 18/10/2022

Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 18 oktober 2022 stemde de gemeenteraad in met alle kerkelijke begrotingen en alle reglementen voor de gemeentelijke scholen.

Er werden ook enkele aanvullende vragen gesteld:

  • Door Pierre-Emmanuel Dumont de Chassart over de zichtbaarheid van kinderen die in de gemeentelijke scholen naar school gaan. Anders dan op vrije scholen, waar het dragen van fluorescerende jassen voor kinderen verplicht is, is dit namelijk niet het geval op gemeentelijke scholen.
    • De gemeente zal proberen het dragen van gele hesjes door kinderen te bevorderen door actieve communicatie met de ouders te organiseren. En indien nodig zal er een verplichting worden opgelegd.
  • Door Pierre-Emmanuel Dumont de Chassart over de nieuwe wegmarkeringen in de Vuurgatstraat. Deze werden minder dan een week voor de start van de werken opnieuw gedaan.
    • Dit was een fout van de gemeente. De kosten van deze markeringen bedroegen ongeveer 500 euro.
  • Door Pierre-Emmanuel Dumont de Chassart over de zichtbaarheid van fietsers op het nieuwe fietspad langs de Brusselsesteenweg. De keuze om het huidige rode fietspad te vervangen door een nieuw zwart fietspad zonder markeringen maakt fietsers immers minder zichtbaar voor auto’s.
    • De gemeente verdedigt zich door te zeggen dat de keuze voor zwart een keuze van Vlaanderen is. Niettemin zal er een verzoek worden ingediend om bepaalde belangrijke kruisingen zichtbaar te schilderen om zo ongelukken te voorkomen.
Partagez cet article :