2019, Brussel, Jezus-Eik

Ontwikkeling van de Ring Oost

De Vlaamse regering bestudeert verschillende projecten om de mobiliteit op de oostelijke ring van de hoofdstad te verbeteren, waaronder de Vier Armen en het Leonard kruispunt.

Dit gedeelte is meer dan 50 jaar geleden ontworpen en de vraag is hoe de mobiliteit in deze sector kan worden verbeterd.

De nieuwe studie onderzoekt wat er veranderd zou kunnen worden, zowel op het vlak van levensvatbaarheid als op het vlak van veiligheid. Deze oostelijke ring doorkruist één van de grootste bossen van België, het Zoniënwoud. Het vormt een belangrijke hindernis, enerzijds voor wandelaars en fietsers en anderzijds voor de dierenwereld.

Automobilisten zijn uiteraard op zoek naar alternatieve routes (sluipverkeer) om files te vermijden, en dit ten nadele van straten in rustige gebieden. De studie moet oplossingen bieden voor deze problemen.

In de toekomst zal het verkeer evolueren in de richting van multimodale mobiliteit, waarbij verschillende vormen van vervoer worden gecombineerd met de mogelijkheid om voor dezelfde reis gebruik te maken van 2 of meer vervoermiddelen zoals: fiets, tram, bus, auto, carpooling, etc. Het is duidelijk dat wanneer het GEN in dienst is, dit de wegmobiliteit moet verbeteren.

De ontwerpers van het plan zijn op zoek naar de mening van de inwoners van de betrokken gemeenten en organiseren een debatavond in de Bosuil op dinsdag 5 februari om 19.00 uur. Als u geïnteresseerd bent, aarzel dan niet om u in te schrijven door hier te klikken. Er wordt ook een onderzoek georganiseerd via het internet. Deze kan hier worden geraadpleegd.

 

Partagez cet article :