Salle du conseil communal
2022, Gemeenteraad, Jezus-Eik

Gemeenteraad 20/09/2022

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 20 september 2022 stemde de gemeenteraad ermee in dat de gemeente Overijse het restaurant tegenover de Peugeot-garage in Jezus-Eik mag kopen.

Het doel van deze aankoop is het gebouw te slopen om de doorgang van fietsers naar Brussel te vergemakkelijken.

Er werden ook enkele aanvullende vragen gesteld:

  • Door Emmanuel Morel over de afwezigheid van politieagenten voor de Maleizen-school tijdens de aankomst- en vertrektijden van de school.
    • De gemeente verdedigt zich vooral door te wijzen op het gebrek aan personeel bij de Politie. De nadruk ligt daarom op het opleiden van leerkrachten als gemachtigd toezichters die de leerlingen het beste kunnen begeleiden.
  • Door Pierre-Emmanuel Dumont de Chassart over het energieverbruik van de gemeente Overijse en de acties die worden ondernomen om de financiële en klimatologische kosten van dit verbruik te verminderen.
    • Gezien de complexiteit van de vraag en de omvang van het antwoord heeft de gemeente voorgesteld dit punt in een commissie te behandelen. Toch werden enkele interessante punten: 25% van de verlichting in de gemeente is al overgeschakeld op LED (tegen slechts 4% twee jaar geleden), het totale verbruik van de gemeente is in twee jaar tijd met 11,3% gedaald en wat betreft het aantal zonnepanelen per inwoner zit de gemeente als geheel nog onder het Vlaamse gemiddelde.
  • Door Pierre-Emmanuel Dumont de Chassart over de zeer slechte resultaten van de gemeentelijke school van Jezus-Eik tijdens de inspectie door Vlaanderen.
    • Gezien de gevoeligheid van de kwestie werd deze in een besloten zitting behandeld.
Partagez cet article :